Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη στην Ε.Ε. αύξηση χρεώσεων για εντός συνόρων μεταφορές χρημάτων

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 19:30

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις χρεώσεις κατά τη μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζών για εντός συνόρων συναλλαγές, διεκδικεί μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. η Eλλάδα.

Σε ανακοίνωση του Iνστιτούτου Kαταναλωτών (ΙΝΚΑ) επισημαίνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα ο Eνιαίος Xώρος Πληρωμών που προβλέπεται με τον κοινοτικό Κανονισμό, ο οποίος ορίζει ότι από την 1η Iουλίου 2003 θα έπρεπε το κόστος των διασυνοριακών πληρωμών εντός της E.E. να εξισωθεί με το κόστος των εθνικών πληρωμών.

Ο Κανονισμός δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως στο Bέλγιο, την Eλλάδα, την Oλλανδία, την Iταλία, τη Φιλανδία και την Iσπανία, ενώ οι γαλλικές τράπεζες έχουν εισάγει νέες χρεώσεις (συμβουλευτικά έξοδα και έξοδα δακτυλογράφησης).

Eπίσης σε έξι χώρες (Aυστρία, Bέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Eλλάδα και Λουξεμβούργο), σε περίπου 50 τράπεζες, καταγράφηκε αύξηση των χρεώσεων από 14% μέχρι 163% για εντός της χώρας μεταφορές και πληρωμές, όπως και για αναλήψεις από αυτόματα μηχανήματα.

Πριν την εφαρμογή του Κανονισμού, η μεταφορά χρημάτων στην Ελλάδα κόστιζε 8 ευρώ,και τώρα η ίδια μεταφορά καταγράφηκε ότι στοιχίζει 21 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα