Συστάσεις Χριστοδουλάκη σε διοικητές ΔΕΚΟ για συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 15:13

Συστάσεις προς τους διοικητές των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, να ακολουθήσουν συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική το 2004 και να αποφύγουν τις προσλήψεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους.

Ο υπουργός ζήτησε από τους διοικητές να αποφύγουν, αν είναι δυνατό, τις αυξήσεις των τιμολογίων τους προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις που αυτές δημιουργούν στον πληθωρισμό. Σε περίπτωση που οι αυξήσεις καταστούν αναγκαίες, ο υπουργός ζήτησε οι αυξήσεις να είναι περιορισμένες και πάντως κάτω του αναμενόμενου πληθωρισμού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοδουλάκης προέτρεψε τους διοικητές των ΔΕΚΟ να παγώσουν στα φετινά επίπεδα το δανεισμό τους για το 2004 και να μην προχωρήσουν σε ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των συμβάσεων εργασίας που θα υπογράψουν με τους εργαζόμενους, οι οποίες θα οδηγούσαν σε αύξηση του κόστους εργασίας.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση του υπουργού με τους επικεφαλής των δημοσίων επιχειρήσεων, με θέμα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΔΕΚΟ.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα