Αγορά Αlpha Bank συστήνουν επενδυτικοί οίκοι

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003 10:54

ΕΥΣΗΜΑ, μέσω της αύξησης στην τιμή- στόχο δίνουν στην Αlpha Bank το Citigroup και η Merrill Lynch. Σε έκθεσή του η Citigroup θέτει νέα τιμή στα 23 ευρώ έναντι 18,4 ευρώ ανά μετοχή και συστήνει αγορά από διακράτηση.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου χαρακτηρίζονται ισχυρά και αντανακλούν τη διαρκή δανειακή επέκταση και τη διεύρυνση των spreads, ενώ τα λειτουργικά έσοδα εμφανίζουν έναν από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η Alpha Bank είναι η πρώτη επιλογή της Citigroup για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, παρά την υπεραπόδοση που έχει εμφανίσει από την αρχή του έτους. Για το 2003 τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμώνται στα 264 εκ. ευρώ, ενώ για το επόμενο έτος, στα 313 εκ. ευρώ και για το 2005 στα 349 εκ. ευρώ.

Η Merrill Lynch βελτιώνει την τιμή- στόχο στα 24,1 ευρώ από 21,1 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση αγοράς. Ο οίκος είχε απονείμει «χρυσό μετάλλιο» στην τράπεζα για τα αποτελέσματα εννεαμήνου και στη χθεσινή έκθεση σημειώνει ότι το μετάλλιο αξίζει αναβάθμιση.

Οι αναλυτές της Merrill επισημαίνουν κάποιο ρίσκο στην «αντικειμενική τιμή» που θέτουν για την τράπεζα, λόγω του σχετικά υψηλού δείκτη τιμής/ καθαρή αξία ενεργητικού, σημειώνουν όμως ότι ο στόχος για το p/e δικαιολογείται από το ROE της τράπεζας που είναι στο 20% έναντι 11% των εγχώριων ανταγωνιστών και από τους εκτιμώμενους υψηλoύς ρυθμούς ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή για τα έτη 2003- 2005.

Η Merrill Lynch εκτιμά ότι το p/e της Alpha Bank για το 2003 θα διαμορφωθεί στο 15,5 και στο 12,2 για το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα