Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της NEC Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, μειώνεται. O δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

«Για τους εξαγωγείς οποιαδήποτε υποχώρηση της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί πρόβλημα», ανέφερε ο Masato Degawa, ο οποίος διαχειρίζεται 9,2 δισ. δολ. σε μετοχές με την SG Yamaichi Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Αυτό που ωθεί αυτήν την στιγμή σε πωλήσεις τους επενδυτές, είναι η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ».

Ο Nikkei έχανε ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στις 9.819,85 μονάδες στη 1:11' μ.μ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τα οποία είχε κλείσει στις 13 Αυγούστου. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίο αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας έχανε ποσοστό 3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,8%. Οι μετοχές της Kookmin Bank οδήγησαν τις τράπεζες χαμηλότερα μετά την αναθεώρηση του κλάδου προς τα κάτώ από την J.P. Morgan Chase & Co. Στη Σιγκαπούρη οι μετοχές της Venture Corp. κινούντο πτωτικά, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της μετοχής της από την Kim Eng Ong Asia Securities Ltd., ακολουθώντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο.

Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη έχανε ποσοστό 1,3%, τη στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 1,8%.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και την Κίνα που σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα