Henkel KgaA : Αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 09:39

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω τον στόχο των πωλήσεων που είχε θέσει για το 2003 η γερμανική εταιρεία που παράγει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Schwarzkopf, Henkel KgaA, λόγω της μειωμένης ζήτησης. Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, μετά τη μείωση του κόστους στην οποία προχώρησε.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Lars Witteck, πριν από συνέντευξη Τύπου, οι πωλήσεις της εταιρείας προβλέπεται να αυξηθούν από 3% έως 4% φέτος έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 4%. Η εταιρεία διατήρησε την πρόβλεψη για τα λειτουργικά της κέρδη, τα οποία θα σημειώσουν αύξηση χαμηλότερη από 10%.

«Σε αντίθεση με την ελαφρά βελτίωση ορισμένων παραγόντων, ακόμη η οικονομία δεν εμφανίζει σταθερή ανάκαμψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Henkel.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο, αναρριχήθηκαν στα 118 εκατ. ευρώ (139 εκατ. δολ.). Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 114 εκατ. ευρώ. Μικρή διαφοροποίηση εμφάνισαν οι πωλήσεις τις εταιρείας, φθάνοντας στα 2,37 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Henkel φέτος έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό 2,7%, ενώ είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των άλλων που απαρτίζουν τον δείκτη DAX, ο οποίος έχει κερδίσει ποσοστό 31%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα