Λιγότερες απώλειες για τη Vodafone το α' εξάμηνο

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2003 10:53

Λιγότερες απώλειες το πρώτο εξάμηνο του έτους εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc, καθώς αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών της.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας υποχώρησαν στα 4,25 δισ. λίρες Αγγλίας (7,2 δισ. δολ.) ή 6,24 πέννες ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, καθώς η εταιρεία προχώρησε στη μείωση του κόστους και απέκτησε περισσότερους συνδρομητές. Είναι η έβδομη συνεχόμενη φορά που η εταιρεία εμφανίζει ζημίες. Τα έσοδα, εξαιρουμένων εκείνων από τα joint venture στα οποία προχώρησε, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 16,90 δισ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ θα προχωρήσει και στην επαναγορά μετοχών της αξίας 2,5 δισ. λιρών.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη αναρριχήθηκαν κατά 19% φθάνοντας στα 6,62 δισ. λίρες. Τα EBITDA προβλεπόταν να ανέλθουν σε 6,42 δισ. λίρες σε πωλήσεις 16,6 δισ. λιρών, σύμφωνα με πέντε οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τον Μάϊο εκτιμά πως οι συνδρομητές της και οι πωλήσεις της θα αυξηθούν περισσότερο από 10% έναντι της χρήσης που λήγει τον Μάρτιο του 2004, λιγότερο από την αύξηση του 18% που σημείωσε ο αριθμός των συνδρομητών της την οικονομική χρήση του 2003, και κατά 14% των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων που δεν ελέγχει η Vodafone.

Το τελευταίο εξάμηνο, οι συνδρομητές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατ. φθάνοντας συνολικά τα 125,3 εκατ. συνδρομητές στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές ωστόσο ανησυχούν ότι η διοίκηση της εταιρείας θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσει σε αγορές, αντί να επιστρέψει τα κέρδη της. Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη συνεχή αύξηση του προμερίσματος και του μερίσματός της τουλάχιστον από το 1992.

Το προμέρισμα αυξήθηκε κατά 20% στις 0,95 πέννες ανά μετοχή.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό 11%, υποχώρησαν χθες κατά 1,4%, φθάνοντας στις 125,5 πέννες η μία και κατατάσσονται στην 52η θέση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 100.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα