Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc., της Samsung Electronics Co. και της BHP Billiton, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου έναντι των τοπικών νομισμάτων, ενδέχεται να μειώσει την αξία των πωλήσεών τους εκτός χώρας.

«Ο κίνδυνος στις αγορες μετοχών αυτήν την στιγμή προέρχεται καθαρά από την αγορά συναλλάγματος», ανέφερε ο Hans Goetti, ο οποίος διαχειρίζεται 463 δισ. δολ. διεθνώς σε μετοχές με την Citigroup Asset Management στη Σιγακπούρη, συμπληρώνοντας : «Η ορμή που είχε η αγορά δεν υπάρχει τώρα».

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 2,2% φθάνοντας στις 9.677,88 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 1,5%, φθάνοντας στις 958,68 μονάδες, με τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών να αποτελούν περίπου τα 2/5 των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών, έχανε ποσοστό 1,4%. Υποχώρησε κατά 7,3% από τη σημαντική άνοδο που σημείωσε στις 21 Οκτωβρίου.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 3,4%, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Οι μετοχές της LG Card Co., οδήγησαν τις λοιπές μετοχές των εταιρειών του ομίλου σε χαμηλότερα επίπεδα, μετά το ερώτημα που έθεσε στους δανειστές της, συμπεριλαμβανομένης και της Kookmin Bank να την επιχορηγήσουν με δύο τρισ. γουόν (1,7 δισ. δολ.) για την εκχώρηση της LG Card, χθες.

Οι δείκτες στην Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία, ήταν οι μόνοι που κινούντο ανοδικά στις ανοιχτές αγορές της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα