Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε.: Αύξηση κερδών κατά 83,3% στο εννεάμηνο

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 17:01

Αυξημένα κατά 83,3% είναι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων των Γραμμών Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. στο εννεάμηνο του 2003, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 6,186 εκατ. ευρώ από 3,374 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 25,867 εκατ. ευρώ από 21,102 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 22,6%.

Αύξηση σημείωσαν και οι πωλήσεις της εταιρείας φθάνοντας τα 105,813 εκατ. ευρώ (από 95,707 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Επιπρόσθετα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η θεαματική βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του μεταφορικού έργου επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων των γραμμών της Ακτοπλοΐας όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα ο Όμιλος έχει δρομολογημένα στις γραμμές Πειραιά – Κυκλάδων τα νεότευκτα Blue Star Paros, Blue Star Naxos και Blue Star Ithaki, στη γραμμή Πειραιά – Δωδεκανήσων το Blue Star 1 και στη γραμμή Πειραιά – Χανίων από τον Μάρτιο 2003 το Blue Star 2. Τα πλοία αυτά έχουν αποσπάσει ικανοποιητικά μερίδια αγοράς σε ό,τι αφορά το επιβατικό κοινό, τα Ι.Χ. οχήματα και τα φορτηγά στις γραμμές που έχουν δρομολογηθεί.

Επισημαίνεται επίσης ότι στην βελτίωση των αποτελεσμάτων συνέβαλε η καλή πορεία των πλοίων Superferry II και SeaJet 2 που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων καθώς και του πλοίου Κεφαλονιά που είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα