Μέχρι το τέλος του χρόνου το ν/σ για την εποπτεία ασφαλιστικών εταιρειών

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 17:09

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης». Το σχέδιο νόμου παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, τους εκπροσώπους της οποίας κάλεσε να εκθέσουν τις απόψεις τους μέχρι την προσεχή εβδομάδα.

Η Επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να χορηγεί και να ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, να εποπτεύει την τήρηση της νομοθεσίας, να ρυθμίζει με κανονιστικές πράξεις κάθε ειδικότερο αντικείμενο, να προτείνει προτάσεις στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών που θα την εποπτεύει, καθώς και στον υπουργό Ανάπτυξης, να επιβάλλει τα πρόστιμα και τις τιμές και να αποφασίζει περί της καταλληλότητας των μετόχων.

Η επιτροπή θα διοικείται από εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο και σε αυτό ο ιδιωτικός τομέας θα εκπροσωπείται με τέσσερα μέλη.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2002, ο υπουργός Ανάπτυξης ¶κης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και τότε θα καταστεί σαφές εάν και ποιες πρέπει να κλείσουν.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα