Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 14:23

Στη σκιά των νέων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Οι νέες επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η Αλ Κάιντα, «αυξάνει την αβεβαιότητα και υπονομεύει τη βραχυπρόθεσμη πορεία των χρηματιστηρίων», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο γερμανός χρηματιστής.

Η είδηση των τρομοκρατικών ενεργειών προκάλεσε αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του χρυσού και του πετρελαίου.

Στις 14:12 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 41 και 6 μονάδες αντιστοίχως.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι αυτές αυξήθηκαν κατά 6.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στις 17:00, θα ανακοινωθεί ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών του Conference Board. Εκτιμάται ότι αυτός αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο έναντι μείωσης κατά 0,2% το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα