Μπλερ: Kανένας συμβιβασμός με τους τρομοκράτες

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 15:06

«Για ακόμη μια φορά δηλώνουμε πως απέναντι στην τρομοκρατία δεν πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση, ούτε να κάνουμε συμβιβασμούς και δεν πρέπει να διστάσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή με επιθέσεις, όπου και όταν μπορούμε, μέχρι να την νικήσουμε ολοκληρωτικά».

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Ο κ. Μπλερ εξέφρασε παράλληλα τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε πως με τις σημερινές επιθέσεις εμφανίστηκε ξανά το πρόσωπο της τρομοκρατίας και πρόσθεσε πως οι τρομοκράτες μισούν την ελευθερία.

«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια για τις ζωές που χάθηκαν στην Τουρκία», είπε ο πρόεδρος Μπους και υπογράμμισε πως «οι τρομοκράτες περιφρονούν την ανθρώπινη ζωή και απεχθάνονται την ελευθερία».

Ο Μπους επισήμανε επίσης πως δεν θα υποκύψει στις προσπάθειες εκφοβισμού από μέρους των τρομοκρατών. «Η ωμότητα είναι μέρος της στρατηγικής τους. Ελπίζουν πως θα εκφοβίσουν και θα αποθαρρύνουν, όμως δεν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα