Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές στη Ν. Κορέα. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Woori Finance Holdings Co., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η δανειοδότηση με δύο τρισ. γουόν (1,7 δισ. δολ.) της εταιρείας πιστωτικών καρτών LG Card Co., θα είναι η αρχή για ανάλογες κινήσεις και σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

«Η LG Card ίσως δεν είναι η μόνη εταιρεία με οικονομικά προβλήματα», ανέφερε ο Choi Young Gwon, ο οποίος διαχειρίζεται 1,7 δισ. δολ. σε μετοχές με την CJ Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Οι δανειστές της Ν. Κορέας ενδέχεται να σταματήσουν τις προσφορές των πιστωτικών τους καρτών, κάτι που θα περιορίσει τα κέρδη τους».

Ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 754,25 μονάδες, στις 12:42' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Ο δείκτης Korea Financial Industry, υποχωρούσε κατά 4%, αποτελώντας το 30% των συνολικών απωλειών του Kospi. Την περασμένη εβδομάδα, ο Korea Financial Industry Index έχασε συνολικά ποσοστό 15%.

Αλλού στην Ασία, στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai A-share, κινείτο ανοδικά. Οι μετοχές της Panzhihua New Steel & Vanadium Co., διεύρυναν τα κέρδη τους, καθώς αισιοδοξία επικρατεί ότι η εταιρεία θα μπορέσει να επιτύχει καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές σιδηρομεταταλλεύματος.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές της Telstra Corp. σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας, ότι θα καταβάλει τη χαμηλότερη τιμή που προσεφέρθη για την επαναγορά μετοχών, ύψους ενός δισ. δολ. Αυστραλίας (729 εκατ. δολ.).

Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση, τη στιγμή που ο SET Index στην Ταϊλάνδη κινείτο ανοδικά.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, λόγω θρησκευτικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα