Telstra Corp. : Επαναγορά μετοχών 720 εκατ. δολ. με τη χαμηλότερη τιμή

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 08:11

ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ τιμή που προσέφεραν για την επαναγορά μετοχών αξίας ενός δισ. δολ. Αυστραλίας (729 εκατ. δολ. ΗΠΑ), θα καταβάλει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., μετά την επίτευξη συμφωνίας ότι θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος ως μέρισμα, για το οποίο η εταιρεία θα φορολογηθεί.

Η Telstra, η οποία ρύθμισε τη συνολική αξία της επαναγοράς, θα αγοράσει συνολικά 238,2 εκατ. μετοχές, ποσοστό περίπου 1,8% των μετοχών της για 4,20 δολ. Αυστραλίας η μία, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Αυτή η τιμή είναι χαμηλότερη από τα 5,40 δολ. Αυστραλίας που προσφέρθηκαν, αλλά και από την τιμή της μετοχής της που βρισκόταν στα 4,91 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:31' μ.μ., τοπική ώρα.

Η προσφορά του επικεφαλής της εταιρείας, Ziggy Switkowski, θα βοηθήσει στη μείωση των ζημιών των επενδυτών, οι οποίοι κατέβαλαν 7,40 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, όταν η κυβέρνηση προχώρησε στη πώληση του μεριδίου που κατείχε στην Telstra, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η εταιρεία, η οποία δεν έχει άμεσα σχέδια συγχωνεύσεων, ενδέχεται να προσπαθήσει το επόμενο έτος να επιστρέψει περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με επενδυτές, όπως ο Mark Nathan, της ABN Amro Asset Management Australia Ltd.

«Αποτελεί επιτυχία για την Telstra καθώς μπόρεσε να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία με τα χρήματα που κατέβαλε», ανέφερε ο Nathan, ο οποίος διαχειρίζεται 144 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σε μετοχές στο Σίδνεϋ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Telstra, συμπληρώνοντας : «Η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να προχωρήσει και σε άλλη επαναγορά μετοχών, αν δεν υπάρχει ανοιχτό θέμα συγχωνεύσεων».

Οι μέτοχοι, των οποίων αγοράστηκαν οι μετοχές, θα εισπράξουν μέρισμα 2,70 δολ. Αυστραλίας και 1,50 δολ. σε μετρητά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Telstra στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας φέτος, έχουν κερδίσει συνολικά ποσοστό 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα