Time Warner : Στο όμιλο Bronfman το τμήμα δισκογραφίας

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2003 08:41

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση του τμήματος δισκογραφίας, αντί 2,6 δισ. δολ., σε όμιλο επενδυτών με επικεφαλής τον Edgar Bronfman Jr. βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο, Time Warner Inc., σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο Edgar Bronfman, ο οποίος ηγείται του ομίλου για την εξαγορά του τμήματος δισκογραφίας της Time Warner

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, η Time Warner θα εισπράξει σε μετρητά το ποσόν πώλησης του τμήματος δισκογραφίας της και θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μερίδιο 20% από αυτό. Η εταιρεία επέλεξε την προσφορά του Bronfman, πρώην επικεφαλής της Seagram Co., αντί της προσφοράς που κατέθεσε η EMI Group Plc στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της Time Warner, Richard Parsons, προτίμησε την προσφορά του Bronfman, καθώς ήταν δύσκολο να αναμετρηθεί με τους κανόνες της επιτροπής ανταγωνισμού. Η πώληση, θα βοηθήσει τον Parsons να επιτύχει ό,τι υποσχέθηκε, δηλ. να μειώσει το χρέος της εταιρείας σε 20 δισ. δολ. από 24,1 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

«Αν πρόκειται για την Time Warner, η συμφωνία θα βοηθήσει στη μείωση του χρέους της», ανέφερε ο Paul Kim, αναλυτής στην Tradition Asiel Securities, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της Time Warner στο «sell». «Αν πρόκειται για τον όμιλο του Bronfman, πρέπει να βαδίσει με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες θα βελτιωθούν σε επίπεδο κερδοφορίας στο μέλλον. Για ποιόν άλλο λόγο θα ενέκρινε κανείς αυτήν την τιμή πώλησης»;

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο επικεφαλής της Warner Music, Roger Ames, η οποία έχει συμβόλαια με καλλιτέχνες όπως η Madonna, θα κρατήσει υψηλή θέση στην εταιρεία, όταν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον όμιλο του Bronfman.

Τόσο ο Ed Adler, εκπρόσωπος της Time Warner, όσο και ο Lauren Hurvitz, εκπρόσωπος του Bronfman, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την πώληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα