Citigroup : 1,25 δισ. δολ. για την εξαγορά της Washington Mutual Finance

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 07:58

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Washington Mutual Finance Corp., από την Washington Mutual Inc., αντί του ποσού του 1,25 δισ. δολ. σε μετρητά, προκειμένου να αυξήσει το πελατολόγιό της, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, Citigroup Inc.

H Washington Mutual Finance, η οποία εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα, παρέχει απ' ευθείας καταναλωτικά δάνεια και δάνεια για την αγορά ακίνητης περιουσίας δια μέσω των 409 γραφείων της σε 25 πολιτείες, κυρίως στις νοτιοανατολικές και νοτιοδυτικές των ΗΠΑ. Η εταιρεία, απασχολεί περισσότερους από 2.300 υπαλλήλους και τα συνολικά της κεφάλαια στις 30 Σεπτεμβρίου ανήρχοντο σε 4,1 δισ. δολ., σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που διένειμε ο εκπρόσωπος της Citigroup, Shannon Bell.

Ο επικεφαλής της Citigroup, Charles Prince, ο οποίος διαδέχθηκε τον Sanford Weill την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές, προκειμένου να καταστεί πρώτη, σε κάθε κατηγορία προϊόντων που προσφέρει και υπάρχει ανταγωνισμός.

Η Citigroup ανέφερε ότι η συναλλαγή θα αυξήσει τα κέρδη της το 2004 και περιμένει την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Οι μετοχές της Citigroup κέρδιζαν 40 σεντς, φθάνοντας στα 46,74 δολ. η μία στο Νew York Stock Exchange χθες. Ανοδο 39 σεντς σημείωναν οι μετοχές της Washington Mutual, φθάνοντας στα 46,55 δολ. η μία, επίσης στο NYSE.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα