LG Card Co. : Προσπάθειες επιβίωσης, απολύει 2.100 εργαζομένους

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 10:36

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να διατηρηθεί στην αγορά, καταβάλλει η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών της Ν. Κορέας, LG Card Co., καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει στην απαξίωση εννέα τρισ. γουόν (7,5 δισ. δολ.) που χρωστούν οι πελάτες της, κάτοχοι κάρτας, μειώνοντας παράλληλα κατά 25% το προσωπικό της.

Η εταιρεία θα προβεί στην απαξίωση πέντε τρισ. γουόν από ανεξόφλητους λογαριασμούς πελατών της φέτος και κατά τέσσερα τρισ. γουόν το 2004, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της, Lee Chong Seok. Επίσης μειώνει το προσωπικό της κατά 2.100 εργαζομένους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών και των επενδυτών της, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Σεούλ και άρχισε πάλι χθες τη δραστηριότητά της, μετά από κλείσιμο των αυτόματων μηχανών ανάληψης μετρητών την περασμένη Παρασκευή, χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια παρά το δάνειο ύψους δύο τρισ. γουόν που κατάφερε να πάρει από τους δανειστές της, μετά από ζημίες 1,02 τρισ. γουόν, που εμφάνισε το εννεάμηνο του 2003.

Ο αριθός των Νοτιο-Κορεατών που δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη της κάρτας τους, μέσα σε χρονικό διάστημα έως 90 ημέρες, αυξήθηκε στα 3,5 εκατ. τον Σεπτέμβριο και ήταν ένα εκατ. υψηλότερος, από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η διοίκηση της LG Card, προσέφερε μισθό 10 μηνών σε εκείνους οι οποίοι θα καταθέσουν αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Byung Cheul, ενώ ακόμη δεν έχει βρει εναλλακτικές λύσεις ή άλλα μέτρα, προκειμένου ο εν λόγω αριθμός των συνταξιοδοτήσεων να είναι υψηλός.

Η LG Card, η οποία αυτήν τη στιγμή έχει στο πελατολόγιό της έναν στους τρεις Κορέατες των συνολικά 49 εκατ. κατοίκων, δήλωσε εκ νέου χθες τη ρευστότητά της μετά τη διακοπή της λειτουργίας της την Παρασκευή, καθώς δεν διέθετε κεφάλαια.

Οι μετοχές της χθες υποχωρούσαν κατά 1,6%, φθάνοντας στα 7.450 γουόν η μία, στις 10:57 π.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα