Νέα άνοδος του δείκτη Ifo στη Γερμανία

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2003 11:27
UPD:11:45

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 33 μηνών εκτινάχθηκε το Νοέμβριο ο δείκτης Ifo ο οποίος καταγράφει την εμπιστοσύνη των γερμανών επιχειρηματιών στην οικονομία της χώρας τους.

Πρόκειται για την έβδομη διαδοχική άνοδό του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2000, και αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο παραπάνω δείκτης, ο οποίος καταρτίζεται από το ομώνυμο ινστιτούτο μετά από έρευνα σε 7.000 επιχειρήσεις, διαμορφώθηκε στις 95,7 μονάδες έναντι 94,3 – βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό του στις 95 μονάδες.

«Η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη δυτική Γερμανία υποδεικνύει ότι η ανάκαμψη επιταχύνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν. «Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ και την Ασία φαίνεται ότι επιδρά θετικά στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες αυξήθηκε στις 83,2 μονάδες το Νοέμβριο από 81,2 - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - τον Οκτώβριο. Ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στο 108,7 από 107,9.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα