Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hyundai Motor Co., μετά τις εκθέσεις για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ και την οικονομική της ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, οι οποίες αύξησαν την αισιοδοξία για τη ζήτηση των προϊόντων που εξάγει στη χώρα η Ασία.

Ο Nikkei αναρριχήθηκε κατά 1,5%, φθάνοντας στις 10.109,72 μονάδες στη 1:02' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,4%. Οι μετοχές της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., η οποία εκτιμά ότι θα εμφανίσει το τρέχον τρίμηνο πωλήσεις 171 εκατ. δολ., αποτέλεσμα και της ζήτησης για ηλεκτρονικά κατά τη διάρκεια των εορτών, οδήγησαν τον δείκτη Straits Times στη Σιγκαπούρη κατά 1,7% υψηλότερα.

«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος για τη ζήτηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των εορτών, το οποίο σημαίνει ότι οι εξαγωγείς είναι πιθανόν να έχουν σημαντικά έσοδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε ο Masanao Yoshitake, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 80,87 μονάδες. Ο δείκτης έχει σημειώσει συνολικά άνοδο σε ποσοστό 41%, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ, στις 28 Απριλίου, τονώντας την αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, αυξάνει τη ζήτηση για τα ασιατικά προϊόντα.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων και των τριών μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της, κινούντο ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα ετήσια κέρδη τους, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους των επισφαλών δανείων.

Οι ιαπωνικές τράπεζες οδήγησαν σε κέρδη τον δείκτη MSCI Asia Pacific, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων, στις 19 Νοεμβρίου. Ο δείκτης του κλάδου των τραπεζών κέρδιζε ποσοστό 3,2%, τη στιγμή που ο ευρύτερος δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 2,3%.

Οι δείκτες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ κινούντο πτωτικά, τη στιγμή ο δείκτης στην Αυστραλία σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση. Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά.

Κλειστά είναι σήμερα τα Χρηματιστήρια στην Ινδία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα