Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 14:08
UPD:14:48

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται τα futures στη Νέα Υόρκη εν μέσω προσδοκιών ότι τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα θα είναι εξίσου ενθαρρυντικά με εκείνα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Η συναλλακτική δραστηριότητα ενδέχεται ωστόσο να είναι περιορισμένη εν όψει της αυριανής αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 13:44 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 31 και 7 μονάδες αντιστοίχως.

Μία ώρα πριν από την έναρξη των συναλλαγών, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ελαφρά αύξησή τους σε 360.000, την εβδομάδα που έληξε στις 22 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Οκτώβριο, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,8%. Ο δείκτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα (στις 16:45 ώρα Ελλάδος) προβλέπεται να ανέλθει στο 94 το Νοέμβριο από 89,6 τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή του Σικάγου αναμένεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος, ενώ η έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, γνωστή ως ''beige book'', θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Σήμερα θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Hormel Foods και Ultimate Electronics.

Νωρίτερα, η H&R Block ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο το αποτέλεσμα ήταν κερδοφόρο, ενώ τα κέρδη της εταιρείας Tech Data παρουσίασαν μείωση.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά.

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1814 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα