Μικρή άνοδος στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 11:15
UPD:11:20

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με τις μετοχές του ΟΤΕ, της Εθνικής και της Intracom να μονοπωλούν και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (11:08) κατά 0,42% και βρίσκεται στις 2.183,10 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 75 σημειώνουν άνοδο, 26 υποχωρούν και 50 παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Intracom ενισχύεται κατά 2,21%. Οι τίτλοι του ΟΤΕ και της Εθνικής ενισχύονται κατά 1,02% και 0,95% αντιστοίχως.

Ως γνωστόν, η Vodafone Group ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του 9,433% της Vodafone - Panafon, που κατέχει η Ιντρακόμ ΑΕ επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Vodafone Group Plc θα προχωρήσει στο διάστημα 28/11/2003- 27/2/2004 στην αγορά 51.250.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας από την Ιντρακόμ ΑΕ. στην τιμή των 6,18 ευρώ ανά μετοχή, μέσω χρηματιστηριακής συναλλαγής πακέτου.

Η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alpha Finance και μετά την ολοκλήρωση αυτής, η Vodafone Group Plc θα κατέχει πλέον 74,795% της Vodafone - Panafon.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Ομίλου της Ιντρακόμ η εξέλιξη σχολιάζεται θετικά και γίνεται λόγος για τις ωφέλειες που θα προκύψουν:

«Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής αυτής, η INTRACOM θα απελευθερώσει σημαντικά κεφάλαια τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όφελος της μελλοντικής ανάπτυξης, αλλά και των μετόχων της.

Ταυτόχρονα, θα ενισχυθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική κατάσταση της INTRACOM, μέσω της ραγδαίας μείωσης του καθαρού δανεισμού, αλλά και της ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων της», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας ότι «οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν την εποικοδομητική συνεργασία τους και στο μέλλον».

Η Vodafone ως κάτοχος πλέον σχεδόν του 75% της εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας έχει ανοιχτό πλέον το δρόμο για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Vodafone - Panafon και την απόσυρση της μετοχής από τη Σοφοκλέους στη περίπτωση που επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Η εταιρεία δεν έχει εκφράσει ποτέ επισήμως την πρόθεσή της για μια τέτοια κίνηση, αλλά η στρατηγική που έχει ακολουθήσει σε άλλες χώρες όπου διαθέτει θυγατρικές δίνει τροφή για σενάρια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», το υπόλοιπο 25,205% της Panafon - Vodafone βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών και όπως ανέφεραν χθες έγκυρες πηγές, σε περίπτωση δημόσιας πρότασης η τιμή δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση κατώτερη από τα 6,18 ευρώ.

Η μετοχή της Vodafone - Panafon αυτή την ώρα παραμένει αμετάβλητη στα 6,2 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα