Μικρή πτώση στο Τόκιο

Πιέσεις σε τράπεζες - τεχνολογία
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2003 09:57

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο, καθώς τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την οικονομία αποτέλεσαν αφορμή για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία σημείωσε απρόσμενη αύξηση στο 5,2% τον Οκτώβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε ποσοστό μικρότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,62%, στις 10.100,57 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο ενισχύθηκε κατά 2,5%, ενώ τα συνολικά του κέρδη από τις 30/5 αγγίζουν το 19,9%.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 999,75 μονάδες μειωμένος κατά 0,63%, ανεβάζοντας τις συνολικές του απώλειες στη διάρκεια του Νοεμβρίου στο 4,2%. Πρόκειται για την πρώτη πτώση του παραπάνω δείκτη - σε μηνιαία βάση – από το Μάρτιο.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην άνοδο των προηγούμενων ημερών. Η μετοχή της Ashikaga Financial Group σημείωσε κάθετη πτώση κατά 24% εν μέσω έντονων ανησυχιών για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της ιαπωνικής περιφερειακής τράπεζας. Παράλληλα, αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες για το ένα θα υπάρξει παρέμβαση της ιαπωνικής κυβέρνησης για τη διάσωσή της.

Η σημαντική υποχώρηση της Ashikaga επηρέασε αρνητικά και άλλες μετοχές περιφερειακών τραπεζών. Οι μετοχές της Chiba Bank και της Shizuoka Bank υποχώρησαν κατά 1,11% και 1,67% αντιστοίχως.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα και οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας. Ο τίτλος της εταιρείας ημιαγωγών Advantest υποχώρησε κατά 2,13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα