Εντείνεται η φημολογία για εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 18:21

Την αγορά του 4,5% των μετοχών της από τον βαρόνο των σπορ στις ΗΠΑ, Μάλκολμ Γκλέιζερ επιβεβαίωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ιδιοκτήτης των Tampa Bay Buccaneers (ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου) έχει πλέον στην κατοχή του το 14,31% του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Η είδηση ενίσχυσε τη φημολογία για πιθανή εξαγορά της Manchester από τον κ. Γκλέιζερ –παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜanU, Ντέιβιντ Τζιλ- γεγονός που οδήγησε τη μετοχή της στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών. Toν τελευταίο χρόνο κατά τον οποίο έχει ενταθεί η φημολογία για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Μαντσεστερ, η τιμή της μετοχής της έχει ανέβει 150%.

Ο κ. Γκλέιζερ κατατάσσεται στη 244η θέση μεταξύ των πλουσιότερων αμερικανών, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με περιουσία που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Πάντως το ποσοστό που κατέχει το κ. Γκλέιζερ είναι μικρότερο εκείνου των Μακμάνιους και Μάνιερ οι οποίοι κατέχουν το 23,15%.

Ένας ακόμη υποψήφιος αγοραστής είναι ο ολλανδός επιχειρηματίας στο χώρο της τηλεόρασης, Τζον ντε Μολ, ο οποίος έχει στη κατοχή του το 4,1% των μετοχών του βρετανικού συλλόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα