Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της LG Electronics Inc., μετά την έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία τόνωσε την εμπιστοσύνη, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα τονώσει τα κέρδη των εξαγωγέων.

«Η οικονομία των ΗΠΑ ισχυροποιείται και οι εξαγωγείς της Ιαπωνίας, καθώς και των υπολοίπων χωρών της Ασίας μπορούν να συνεχίσουν να δρέπουν τα οφέλη, τα οποία ευνοούν ακόμη περισσότερο τις τιμές των μετοχών τους», ανέφερε ο Hiroshi Uchida, ο οποίος διαχειρίζεται 16,5 δισ. δολ. σε αμοιβαία κεφάλαια με την UFJ Partners Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας θα κινηθούν ανοδικά».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 10.476,38 μονάδες στη 1:10' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, σημειώνοντας κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της UFJ Holdings Inc. κινούντο ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα βοηθήσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βγουν από το αδιέξοδο, τονώντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τον κλάδο.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,6%, σημειώνοντας συνολικά για το 2003 κέρδη 32%. Κέρδισε ποσοστό 2% την τελευταία εβδομάδα, μετά τις εκθέσεις για την ανάπτυξη και για τον αριθμό των αιτήσεων εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν ότι το τρίτο τρίμηνο σημειώθηκε ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στην Ταϊβάν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των chip και των κομπιούτερ της περιφέρειας, μετά την έκθεση για τη βιομηχανία, η οποία έδειξε ότι οι πωλήσεις chip διεθνώς αναρριχήθηκαν κατά 23% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στην Αυστραλία οι μετοχές των εταιρειών με μεταλλεία χαλκού, όπως της BHP Billiton και της Tinto Group κινούντο ανοδικά, μετά την άνοδο της τιμής του μετάλλου, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο ετών στη Ν. Υόρκη.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη, όπου σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα