Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Fuji Photo Film Co., μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων αισιοδοξεί για την πορεία της οικονομίας για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, καθώς η αύξηση των εξαγωγών τονώνει τα κέρδη τους.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 10.412,14 μονάδες στη 1:08' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix αναρριχήθηκε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 1.021,97 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να συμβάλλουν κατά 1/3 στα συνολικά κέρδη του δείκτη. Και οι δύο δείκτες έχουν σημειώσει κέρδη υψηλότερα του 1/5 φέτος.

«Οι εξαγωγείς είναι εκείνοι που βοηθούν στην ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας», ανέφερε ο Takeshi Yamaguchi, ο οποίος διαχειρίζεται 120 δισ. δολ. σε μετοχές με την Sumitomo Mitsui Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι αγορές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα όσο οι οικονομίες αναπτύσσονται διεθνώς».

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., οδηγούσαν την άνοδο, μετά την εισήγηση της Macquarie Equities Ltd. προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές τραπεζών, επισημαίνοντας την ελκυστική τους αποτίμηση.

Στη Σιγακπούρη, ο δείκτης Straits Times κινείτο ανοδικά για έβδομη ημέρα σε σύνολο οκτώ ημερών. Οι μετοχές της Keppel Corp. εμφάνιζαν σημαντικά κέρδη, μετά την αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της για το δωδεκάμηνο, από την J.P. Morgan.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών. Οι μετοχές της Korea Electric Power Corp, κινούντο πτωτικά μετά την ανακοίνωση χρηματιστηριακών οίκων, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung Securities Co., ότι η κυβέρνηση ματαιώνει τα σχέδιά της για την αύξηση των τιμών ρεύματος για βιομηχανική χρήση, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μειωθούν τα κέρδη των εταιρειών.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών, κέρδιζε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 84,02 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα