Hochtief AG : Σχέδια εξαγοράς της TBI Plc

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 13:52

ΣΚΕΨΕΙΣ για την εξαγορά της TBI Plc, προκειμένου να αυξήσει τις δραστηριότητές της στα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Βολιβίας και των ΗΠΑ, κάνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια της Γερμανίας, Hochtief AG. Οι μετοχές της TBI, κέρδιζαν ποσοστό 20%.

Η γερμανική εταιρεία, με έδρα το Εσσεν της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προσεκτικής εξέτασης της κατάστασης της ΤΒΙ που εδρεύει στο Λονδίνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι μία ενδεχόμενη προσφορά εξαγοράς της, θα είναι σε μετρητά.

Η Hochtief, η οποία θέλει να αυξήσει το μερίδιο της στον τομέα παροχής υπηρεσιών κατά 50% μέχρι το 2007, από 29% που είναι σήμερα, διοικεί σήμερα αεροδρόμια στη Γερμανία και την Αυστραλία. Η διοίκησή της, προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση από την παραδοσιακή δραστηριότητά της εταιρείας στις κατασκευές, οι οποίες στη Γερμανία υποχωρούν τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Οι μετοχές της TBI κέρδιζαν 12,25 πένες, φθάνοντας στις 73,75 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 69 πένες, στις 9:50' π.μ. Συνολικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό 57%. Οι μετοχές της Hochtief υποχώρησαν κατά 25 σεντς ή 1,1%, φθάνοντας στα 23,2 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα