ΕΞΑ: Οι τιμές των ξενοδοχείων οι φθηνότερες της Ευρώπης

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 18:06

Οι τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής ήταν και παραμένουν οι φθηνότερες μεταξύ των αντιστοίχων μητροπολιτικών προορισμών της Ευρώπης, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) με αφορμή πληροφορίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/04/851873.htm για υπερβολικές τιμές με τις οποίες πωλούνται σε χώρες του εξωτερικού τα ελληνικά «πακέτα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οπως επισημαίνει η ΕΞΑ, αν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία είτε δεν υπέγραψαν την Ολυμπιακή Συμφωνία, είτε διέθεσαν το εναπομείναν 10% των κλινών τους απευθείας σε ιδιώτες σε τιμές που προήλθαν από διαπραγματεύσεις, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο δημιουργίας αρνητικής εικόνας για όλους τους ξενοδόχους στην περιοχή της Αττικής.

Οπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, τον Αύγουστο του 2004 η Αττική θα διαθέτει το πλέον αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό προϊόν της Ευρώπης, καθώς έχει υπολογισθεί ότι για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων θα δαπανηθούν πλέον των 900 εκατ. ευρώ, πλέον των 400 εκατ. ευρώ για ανέγερση νέων μονάδων.

Η ΕΞΑ δηλώνει ότι «συμμερίζεται την αγωνία του υπουργού Ανάπτυξης να μη φανεί η Αττική στα μάτια των ξένων τουριστών ακριβός προορισμός, αλλά από την άλλη δεν κατανοεί την πρόθεση λήψης έκτακτων μέτρων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα