Αναμένεται αύξηση τουριστικής κίνησης μέχρι και 5% το 2004

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 18:15

Την διαβεβαίωση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αποτελέσουν ευκαιρία κερδοσκοπίας, κυρίως από πλευράς των μεσαζόντων και των ξένων τουριστικών πρακτόρων, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Οργανισμού.

Το υπουργείο, όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, κινείται πρωτίστως για την εδραίωση σταθερών τιμών στην εγχώρια αγορά, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τιμολογήσεις που πραγματοποιούνται στην Γερμανία για παράδειγμα, δεν θα μπορέσουν να ελεγχθούν. Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία τόσο με τον «Αθήνα 2004», όσο με τους tour operators προκειμένου να ελεγχθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, αναφέρουν ότι η Ελλάδα το 2002 κατέλαβε την 13η θέση στην παγκόσμια κατάταξη χωρών ως προς τον αριθμό αφίξεων αλλοδαπών τουριστών και την όγδοη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Στις εισπράξεις από τον τουρισμό την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην δέκατη θέση με 9,7 δισ. δολάρια.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2004, ο υπουργός σημείωσε ότι, σύμφωνα με προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, εκτιμάται για την Ελλάδα αύξηση της τουριστικής κίνησης μέχρι και 5% λόγω και των Ολυμπιακών Aγώνων. Για το 2003 ο υπουργός επανέλαβε ότι αναμένεται υποχώρηση από 1% έως 2,5% σε σχέση με το 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα