Ενημέρωση επενδυτών από τον πρόεδρο του Χ.Α.

Εκδήλωση της EFG Eurobank στη Λάρισα
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 10:09

EΚΔΗΛΩΣΗ στη Λάρισα με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, καθηγητή Παναγιώτη Αλεξάκη, οργάνωσε η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο και περιβάλλον λειτουργίας των χρηματιστηριακών αγορών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Χ.Α. ανέλυσε το πλαίσιο λειτουργίας τόσο του Χρηματιστηρίου όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εστιάσθηκε στα μέτρα και τους κανόνες που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ισότιμου χρηματιστηριακού περιβάλλοντος για όλους τους επενδυτές.

Τόνισε ότι το αίσθημα εμπιστοσύνης για τον επενδυτή που έρχεται και παραμένει στην αγορά προκύπτει με την ενεργό προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων. Βασική επιδίωξη είναι η ακεραιότητα της αγοράς μέσα από την εύρυθμη λειτουργία και το βάθος καθώς και την πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Ο κ. Αλεξάκης υπογράμμισε ότι η εξυπηρέτηση και η προστασία των επενδυτών ενισχύθηκε αποφασιστικά με τη δημιουργία του νέου θεσμού της αγοράς, του Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο των θεσμικών επενδυτών και των αναδόχων καθώς και στο ρόλο και τη σημασία των εισηγμένων εταιρειών ώστε η χρηματιστηριακή αγορά να συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των ωρίμων αγορών διεθνώς. Τέλος, ανέλυσε τα μέτρα και τις διαδικασίες, τόσο για την ανάπτυξη της αγοράς παραγώγων όσο και για την προστασία του επενδυτή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα