Τον Ιανουάριο στα Ταμεία το 2% της Εθνικής

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 10:25

ΜΕΣΑ στον Ιανουάριο αναμένεται να ολοκληρώσει το Δημόσιο τη μεταβίβαση του 2% της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας στο πρακτορείο Reuters.

Tην περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης προ εικοσαημέρου.

Η πώληση σε εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και θα φέρει στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 100 εκ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση, το υπουργείο αναμένει τη συγκατάθεση της Citigroup και της Merrill Lynch που ήταν ανάδοχοι κατά το placement του 11% της Εθνικής. Σύμφωνα με τους όρους της διαδικασίας, το Δημόσιο δεσμεύεται να μην πωλήσει περαιτέρω μετοχές για διάστημα έξι μηνών.

Εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση, τα ταμεία θα αναλάβουν αντίστοιχη δέσμευση ως το τέλος του εξαμήνου που «τρέχει» από τον Οκτώβριο. Το δημόσιο κατέχει σήμερα το 7,5% της Εθνικής και τα ασφαλιστικά ταμεία 17% ενώ οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές το 18% του κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα