Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 13:49

Πτωτικά κινούνται τα futures στη Wall Street μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η είδηση ότι η Intel διατήρησε αμετάβλητη την προηγούμενη πρόβλεψή της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/05/852950.htm . Η αγορά προσδοκούσε ότι η κορυφαία εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο θα αναθεωρούσε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση.

Η μετοχική τιμή της Intel στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 1,58% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές ομοειδών ευρωπαϊκών εταιρειών.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα στοιχεία που θα δοθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης για την αμερικανική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο παρέμεινε αμετάβλητο στο 6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ενώ δημιουργήθηκαν 150.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Στις 17:00 το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τις βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 2,1% έναντι αύξησης 0,5% το Σεπτέμβριο.

Στις 13:43 oι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 14 και 9,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι γενικοί δείκτες παραμένουν σε αρνητικό έδαφος υπό το βάρος πιέσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα