Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 14:37
UPD:14:42

Πτωτικές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Τα στοιχεία αυτά επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες σχετικά τη διατηρησιμότητα των ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών που παρουσίασε στο τρίτο τρίμηνο η αμερικανική οικονομία.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου καθώς και η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που ενδέχεται να μειώσει την κίνηση στην αγορά.

Στις 14:27 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν πτώση κατά 21 και 4 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, οι κυριότεροι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά, ενώ το ευρώ «σκαρφάλωσε» πριν από λίγο πάνω από το επίπεδο των 1,22 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, συνεδριάζει για όγδοη και τελευταία φορά για το τρέχον έτος το νομισματικό συμβούλιο της Fed. Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στα σχόλιά της για την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 58 οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg, η Φέντεραλ Ριζέρβ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα