Euronext NV : 80% αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 10:01

AΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 80% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του δεύτερου σε μέγεθος Χρηματιστηρίου της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Euronext NV, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επικεφαλής του θα παραμείνει ο Jean-Francois Theodore, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Τα καθαρά κέρδη του Euronext NV αυξήθηκαν σε 33,9 εκατ. ευρώ από 18,8 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ. Το τρίτο τρίμηνο του 2002 τα καθαρά κέρδη του Euronext υποχώρησαν κατά 34%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη του Euronext προβλέπετο να αυξηθούν στα 39,4 εκατ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Το Euronext ανταγωνίζεται με το London Stock Exchange Plc και το Deutsche Boerse AG, προκειμένου να καταστεί το κυριότερο Χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης μετοχών. Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε από τη διοίκησή του, ότι ο ηλικίας 57 ετών επικεφαλής του, Theodore, θα εξακολουθήσει να διοικεί την εταιρεία, ενώ ο George Moeller, ο οποίος αναμένετο να τον αντικαταστήσει, θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο στις 31 Μαρτίου του 2004.

To Euronext, το οποίο ανταγωνίζεται τα Χρηματιστήρια στο Παρίσι, τη Λισαβώνα, τις Βρυξέλλες και στο Αμστερνταμ, μαζί με το Euronext.liffe και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο προθεσμιακών συναλλαγών της Ευρώπης, ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε ότι τα κέρδη του το τρίτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 3,3%, καθώς οι επενδυτές έκαναν λιγότερες αγοραπωλησίες μετοχών και παραγώγων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Νωρίτερα φέτος, η διοίκηση του Euronext ανακοίνωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2003 ενδέχεται να εμφανίσει χαμηλότερα κέρδη από τις προβλέψεις, εξ αιτίας του μικρότερου αριθμού δημόσιων εγγραφών και του χαμηλού όγκου συναλλαγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα