Ιαπωνία : 17,4% αύξηση των παραγγελιών βιομηχανικού εξοπλισμού

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 10:14
UPD:10:20

AΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17,4%, εμφάνισαν τον Οκτώβριο οι παραγγελίες βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών ετών, σημάδι ότι η αύξηση των επενδύσεων από τις εξαγωγικές εταιρείες θα στηρίξουν την ανάκαμψη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Οι παραγγελίες για εξοπλισμό, εκτός από αυτές για τη ναυτιλία και τις εταιρείες κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στο 1,02 τρισ. γιεν (9,51 δισ. δολ.), εποχιακώς προσαρμοσμένες, έναντι του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας στο Τόκυο.

Η αύξηση, ήταν η πρώτη που σημειώθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και η μεγαλύτερη που σημειώθηκε μετά τον Αύγουστο του 2000.

Τόσο η Toshiba Corp., όσο και η Sharp Corp., αυξάνουν τις επενδύσεις τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην έντονη ζήτηση προϊόντων τους από τις ΗΠΑ και την Κίνα, βοηθώντας έτσι στην οικονομική ανάκαμψη, καθώς η ζήτηση εντός της Ιαπωνίας έχει μειωθεί.

Σήμερα η κυβέρνηση, με ξεχωριστή της ανακοίνωση, αναθεώρησε προς τα κάτω τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας για το τρίτο τρίμηνο του 2003 http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/09/853914.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα