Ανοδικές τάσεις στo χρηματιστήριο της Ν.Υ.

Μια ανάσα από τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 16:42

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη με αιχμή τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Ώθηση στις μετοχές του παραπάνω τομέα έδωσαν οι αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής εταιρείας ημιαγωγών Texas Instruments σχετικά με τις πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο.

Στις 16:37 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.995,42 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, ο Nasdaq στις 1.955,36 μονάδες με κέρδη 0,33% και ο S&P 500 στις 1.071,2 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών στη Wall Street αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 1%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών. Ωστόσο, ο Αλαν Γκρίνσπαν δεν αποκλείεται να θέσει τις βάσεις για αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, μετά τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο, στην άνοδο της βιομηχανίας και στη διαφαινόμενη -αν και αργή- ανάκαμψη στην αγορά εργασίας.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, στη συνοδευτική δήλωση της Fed (στις 21:15 ώρα Ελλάδος) ενδεχομένως να μη συμπεριλαμβάνεται η φράση ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

Εάν δεν επαναληφθεί η παραπάνω διατύπωση, τότε τα επιτόκια αναμένεται να αυξηθούν στη συνεδρίαση της Fed στις 16 Μαρτίου, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters o Nτέιβιντ Μπράουν, οικονομολόγος της Bear Stearns. Σε αντίθετη περίπτωση, η νομισματική πολιτική της Fed θα διατηρηθεί αμετάβλητη για κάποιους μήνες, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα