Ανακάμπτει το δολάριο

Φήμες για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 10:51
UPD:15:05

Πάνω από το επίπεδο των 108 γιεν αναρριχήθηκε κατά τις πρωινές συναλλαγές το δολάριο εν μέσω έντονης φημολογίας για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο την αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο βρετανός χρηματιστής. Ωστόσο, από την πλευρά της κεντρικής ιαπωνικής τράπεζας δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο κατά περίπου 1% έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου μετά τη χθεσινή επισήμανση της Fed πως η αμερικανική οικονομία δεν αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο του αντιπληθωρισμού.

Αναλυτές ερμήνευσαν την αλλαγή στάσης στο θέμα του πληθωρισμού ως προάγγελο ανόδου του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και έσπευσαν να προεξοφλήσουν την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας στο θέμα της νομισματικής πολιτικής, θεωρώντας πως θα είναι ανοδική μέσα στο 2004.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) το δολάριο ισοδυναμούσε με 108,47 γιεν έναντι 107,26 γιεν αργά χθες το απόγευμα.

Παράλληλα, στις 10:39, η ιστοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,21620 δολάρια έναντι 1,2251 αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2258 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα