Kingfisher Plc : 21% αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 11:08

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 21%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας πώλησης υλικών για τη βελτίωση κατοικιών, Kingfisher Plc, καθώς περιόρισε τους λογαριασμούς των προμηθευτών της και μείωσε τον αριθμό των προϊόντων που προσφέρει.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε 179 εκατ. λίρες Αγγλίας (312 εκατ. δολ.) τις 13 εβδομάδες που έληξαν την 1η Νοεμβρίου, από 147,6 εκατ. λίρες που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα διαμορφωνόντουσα στα 176 εκατ. λίρες Αγγλίας.

«Με μία αβέβαιη προοπτική για τις δαπάνες των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις σημαντικές συγκριτικά πωλήσεις του περασμένου έτους, το τρίτο τρίμηνο θα είναι πρόκληση για την εταιρεία», ανέφερε ο Kingfisher, συμπληρώνοντας, ότι, μεγέθη, όπως ο έλεγχος του κόστους και η νέα γκάμα προϊόντων, θα βοηθήσουν την όλη κατάσταση μετά τη μείωση των πωλήσεων.

Ο Kingfisher, ο οποίος απέσπασε τον έλεγχο από τη γαλλική αλυσίδα Gastorama τον περασμένο μήνα, μειώνει το κόστος λειτουργίας, καθώς οι πωλήσεις φαίνεται ότι επηρεάστηκαν αρνητικά το τρίτο τρίμηνο, από το κύμα καύσωνα που έπληξε τη Βρετανία και τη Γαλλία και κράτησε μακρυά τους καταναλωτές από τη διακόσμηση και τη συντήρηση του σπιτιού τους.

Οι πωλήσεις της στα καταστήματα που λειτουργούν στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 2,7% το τρίτο τρίμηνο και ήταν χαμηλότερα της αύξησης του 5,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι πωλήσεις της στη Γαλλία αναρριχήθηκαν κατά 4% και ήταν επίσης χαμηλότερες της αύξησης του 5,3% που σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο.

Από τη διεθνή της δραστηριότητα, η εταιρεία η οποία διαθέτει καταστήματα στην Πολωνία, την Ιταλία και την Κίνα, αύξησε τα κέρδη της σε ποσοστό της τάξης του 41%, φθάνοντας στα 21 εκατ. λίρες Αγγλίας το τρίτο τρίμηνο, επί των πωλήσεων που σημείωσαν αύξηση 29%.

Η χρηματιστηριακή αξία της Kingfisher είναι 6,73 δισ. λίρες και κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των εταιρειών του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, μετά την Home Depot Inc. και τη Lowe Cos. Inc. Η μετοχή της φέτος, έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα