Μειωμένες κατά 1,1% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το Νοέμβριο

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 13:47

Μειώθηκαν τον Νοέμβριο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δίνοντας ένα οριστικό, όπως φαίνεται, τέλος στις ελπίδες ανάκαμψης των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών στο τέλος του έτους.

Η Ένωση ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων (ΑCEA) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη μειώθηκαν 1,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, φθάνοντας τα 1.046.147 αυτοκίνητα.

Ο αριθμός αυτός φέρνει τις συνολικές πωλήσεις από την αρχή του έτους στα 13,2 εκατ. αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 1,3% συγκριτικά με τους 11 πρώτους μήνες του 2002.

Μεγάλη ωστόσο έκπληξη αποτελεί η Fiat η οποία κατά το μήνα Νοέμβριο και για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεών της, χάρη στα νέα μοντέλα της Panda και Lancia Y.

Μαζί με τη Fιat, οι ΒΜV και Renault ήταν οι μόνες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που παρουσίασαν αύξηση στις πωλήσεις τους (12,5% και 0,9% αντίστοιχα). Αντίθετα PSA Peugeot Citroën και General Motors είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 10,3% και 10,6% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα