MG Technologies AG : Πουλά τμήματά της στον κλάδο των χημικών

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2003 14:03

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ τη δραστηριότητά της στον τομέα των χημικών η γερμανική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού, MG Technologies AG, καθώς πούλησε τη μονάδα παραγωγής καουτσούκ, λάτεξ και τροπικών ελαίων, σε έναν όμιλο Γάλλων επενδυτών, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της πλέον μόνο στα μηχανήματα.

Η εταιρεία, με έδρα τη Φραγκφούρτη, πούλησε το τμήμα της Safic-Alcan σε μία ιδιωτική εταιρεία, την Alpha Associes and Daniel Lebard Development Management, γαλλική εταιρεία holding, με μερίδια σε εταιρείες logistic και εταιρείες τροφίμων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η Safic, την οποία η MG εξαγόρασε πέρυσι κατά 100%, απασχολεί 334 ανθρώπους και έχει ετήσιες πωλήσεις ύψους 971 εκατ. ευρώ (1,12 δισ. δολ.).

«Είναι καλό σημάδι ότι οι προσπάθειες για πωλήσεις προοδεύουν», ανέφερε ο Falk Reimann, οικονομικός αναλυτής της Landesbank Baden- Wuerttemberg στη Στουτγάρδη, ο οποίος εισηγείται για τη μετοχή της MG «buy», συμπληρώνοντας : «Φαίνεται να έχει επαρκή απόδοση για την αγορά».

Η πώληση της Safic συμπίπτει την περίοδο που η MG ψάχνει για αγοραστές των δύο τμημάτων χημικών που έχει στην κυριότητά της, της Dynamit Nobel AG και της Solvadis, με συνδυασμένες πωλήσεις ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ και με περισσότερους από 13.000 εργαζομένους.

Οι μετοχές της MG κέρδιζαν 25 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 11,14 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 11,05 ευρώ η μία στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, τοπική ώρα. Η χρηματιστηριακή της αξία ανήρχετο σε 2,15 δισ. ευρώ. Φέτος, η μετοχή έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 87%, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι θα αυξηθούν τα κέρδη της.

Πέρυσι, η εταιρεία επένδυσε το ποσόν των 210 εκατ. ευρώ στον τομέα των χημικών, ποσόν κατά περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο από ό,τι επένδυσε στο τμήμα παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Safic, η οποία αποτελεί περίπου το 70% των εσόδων της Solvadis, προσφέρει τα προϊόντα της σε αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστικές εταιρείες.

Η Solvadis, που εξειδικεύεται στη διανομή χημικών βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτήν την εβδομάδα, η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων, Deutsche Bahn AG, πούλησε το τμήμα διανομής χημικών που διέθετε στην Bain Capital LLC, αντί του ποσού του 1,4 δισ. ευρώ.

Σύμβουλος της πώλησης για την MG ήταν η Lazard LLC, η οποία έχει αναλάβει την πώληση όλων των τμημάτων της στον τομέα των χημικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα