Hebei Jinxi Iron & Steel : Πώληση μετοχών της για την επέκτασή της

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 08:27

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ στο Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να πουλήσει το επόμενο έτος η κρατική εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Κίνας, Hebei Jinxi Iron & Steel, σε μια προσπάθεια αύξησης των κεφαλαίων της για την επέκταση της παραγωγής προϊόντων τα οποία χρησιμοποιούνται για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις κατασκευές, καθώς αυξάνεται η εσωτερική ζήτηση.

Η εταιρεία, η οποία πουλά περίπου πέντε δισ. γουάν (604 εκατ. δολ.) σιδήρου και χάλυβα ετησίως, προσέλαβε τη Merrill Lynch & Co. and J.P. Morgan Chase & Co. προκειμένου να ρυθμίσουν την πώληση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Zhao Xiaona. Η ίδια δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ποσόν που εταιρεία σχεδιάζει να αντλήσει από την πώληση των μετοχών της.

Οι εκπρόσωποι της Merrill Lynch, Mark Tsang και της J.P. Morgan, Marie Cheung αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν το θέμα.

Οι εισαγωγές προϊόντων χάλυβα αυξήθηκαν περισσότερο από το ήμισυ το δεκάμηνο του 2003 στην Κίνα, φθάνοντας στα 31 εκατ. μετρικούς τόνους, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen AG, η Nissan Motor Co. και η Ford Motor Co. κατασκεύασαν περισσότερα αυτοκίνητα στη χώρα.

Οι πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τεχνικών εταιρειών, αύξησαν την τιμή των μετοχών των κινεζικών εταιρειών χάλυβα, όπως της Maanshan Iron & Steel Co. και της Angang New Steel Co.

«Περιμένουμε ότι η ζήτηση χάλυβα στην Κίνα θα είναι έντονη, αποτέλεσμα της παραγωγής αυτοκινήτων και της κατασκευής κατοικιών, οι οποίες αυξάνονται», ανέφερε η Jacky Choi, η οποία διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Value Partners Ltd. στο Χονγκ Κονγκ.

Η Jinxi παράγει 3,5 εκατ. μετρικούς τόνους ακατέργαστου χάλυβα ετησίως, περίπου το 1,7% της συνολικής παραγωγής της Κίνας που φθάνει τα 200 εκατ. τόνους και από την ποσότητα αυτή, μετατρέπει το 1,6 εκατ. τόνους σε προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα