¶νοδος στη Wall Steet λόγω μακροοικονομικών στοιχείων

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 17:25

Ανοδικά κινούνται oι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street καθώς θετική είναι η αντίδραση των επενδυτών στις ανακοινώσεις στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, όπως ο πληθωρισμός και η βιομηχανική παραγωγή.

Όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 0,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι εταιρείες κατασκεύασαν περισσότερα κομπιούτερ, ηλεκτρικές συσκευές και προϊόντα εξοπλισμού επιχειρήσεων.

Η αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 1999 και ακολουθεί την αύξηση κατά 0,4% του περασμένου Οκτωβρίου ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, αναπάντεχη πτώση 0,2% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή -ο κατ' εξοχήν δείκτης της πορείας του πληθωρισμού- ενώ οι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμενόταν άνοδος 0,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια (δομικός πληθωρισμός), οι τιμές υποχώρησαν 0,1% που είναι και η μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο του 1982.

Στις 17:09 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,54% και διαμορφώνεται στις 10.077,64 μονάδες ενώ την ίδια ώρα ο δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 1.921 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα