Κορ-Φιλ: Διακοπή λειτουργίας μονάδας στην Κόρινθο

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 20:08

Η εταιρεία Κορ-Φιλ Κλωστήρια Κορίνθου ΑΕΒΕ, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της από 5/8/2003 γ.σ. των μετόχων της, σχετικά με τη μετεγκατάσταση της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας στο Αιγίνιο Πιερίας, διέκοψε τη λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας στην Κόρινθο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, στο απασχολούμενο προσωπικό 56 ατόμων καταβλήθηκαν οι νόμιμες αποζημιώσεις.

Η συστέγαση της κλωστοϋφαντουργικής δραστηριότητας στον ίδιο εργοστασιακό χώρο, στον οποίο σήμερα ασκείται η βαφική δραστηριότητα της θυγατρικής ΤΙΝ-ΦΙΛ ΑΕ κατά 85%, πρόκειται να επιφέρει μείωση του ετήσιου παραγωγικού κόστους στο ένα εκατ. ευρώ. Οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις της θυγατρικής ΤΙΝ-ΦΙΛ καλύπτουν πλήρως την λειτουργία του προς μεταφορά εξοπλισμού.

Η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του μεταφερόμενου παραγωγικού εξοπλισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά εντός των επόμενων πέντε μηνών αρχής γενομένης από τις 15/12/2003.

Αναμένεται ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα λειτουργήσει στην θυγατρική ΤΙΝ-ΦΙΛ το τμήμα των στριπτηρίων, του οποίου τα προιόντα καλύπτουν το 70% των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.

Το βιομηχανοστάσιο εμπορικής αξίας 2,4 - 2,6 εκατ. ευρώ προσημειώθηκε και οι προθέσεις της διοίκησης είναι, είτε να αξιοποιηθεί εμπορικά, είτε να πωληθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα