Η ΤτΕ για την υποβολή μηνιαίας λογιστικής κατάστασης εταιρειών α/κ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2001 11:37

Αποφάσεις για την υποβολή μηνιαίας λογιστικής κατάστασης από τις εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων προς την Τράπεζα της Ελλάδος, έλαβε ο διοικητής της Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, λαμβάνοντας υπόψη της ανάγκες εξιδεικευμένης στατιστικής πληροφόρησης της ΤτΕ στο πλαίσιο άσκησης της ενιαίας νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, αποφάσισε:

* Οι εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που λειτουργούν στην Ελλάδα θα υποβάλλουν κάθε μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος, για όλα τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζονται, υπόδειγμα λογιστικής κατάστασης και παραρτήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες που τα συνοδεύουν.

* Υποβολή των στοιχείων στην Τράπεζα της Ελλάδος (Διεύθυνση Στατιστικής -Τμήμα Στατιστικής Λοιπών Χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων και Αγοράς Κεφαλαίων) θα γίνεται εντός δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών από τη λήξη του μηνός στον οποίο αναφέρονται τα στοιχεία. Η πρώτη υποβολή των πιο πάνω στοιχείων θα αφορά τον Νοέμβριο 2001.

* Σε περίπτωση ελλιπούς ή εκπρόθεσμης υποβολής των παραπάνω στοιχείων από τις εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 55 Γ του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως ισχύει.

Από τις διατάξεις της παρούσας πράξης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα