Στην περιφέρεια τα 2 δισ. ευρώ από την ανακατανομή του Γ' ΚΠΣ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 16:45

Στην περιφέρεια θα κατανεμηθεί τελικά το σύνολο των 2 δισ. ευρώ των αποθεματικών επίδοσης και προγραμματισμού του Γ' ΚΠΣ, σε όρους δημόσιας δαπάνης, με την κοινοτική συνδρομή να ανέρχεται σε 1,318 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αν στο ύψος των αποθεματικών προστεθούν και οι ολυμπιακές δαπάνες που αντιστοιχούν στις εκτός Αττικής περιοχές, τότε στα επόμενα χρόνια η ελληνική περιφέρεια θα λάβει συνολικά περί τα 3,5 δισ. ευρώ, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ, στη Θεσσαλονίκη. Από την κατανομή του αποθεματικού θα μείνει εκτός διαδικασίας η Περιφέρεια Αττικής, παρότι οι επιδόσεις της θεωρούνται ικανοποιητικές.

Ο κ. Χριστουλάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει πλήρως διαφύγει τον κίνδυνο απώλειας πόρων τόσο για το 2003, όσο και για το 2004. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στα επόμενα χρόνια θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του 2003 η κυβέρνηση θα προσεγγίσει τον στόχο της απορρόφησης του 30%, εμφανίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Πάχτας.

Με βάση και τις αιτήσεις πληρωμής, που θα υποβληθούν στην Κομισιόν τις επόμενες ημέρες, η συνολικά αιτηθείσα κοινοτική συνδρομή (6 δισ. ευρώ) θα καλύπτει το 90% των δεσμεύσεων του 2002, τις οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, πριν από το τέλος του 2004, διευκρίνισε ο υφυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα