Παραβάσεις από το 60% των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 16:49

Εξι στις δέκα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων, διαπιστώθηκε από τον ΕΦΕΤ ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ασφάλειας των τροφίμων καθώς και τις διατάξεις για τις ενδείξεις στις συσκευασίες τους. Αυτά ανακοινώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη.

Ο ΕΦΕΤ επικεντρώνοντας τους ελέγχους κυρίως στη Β. Ελλάδα, σε 50 εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, διαπίστωσε ότι το 40% των επιχειρήσεων εφαρμόζει πλήρως τη νομοθεσία. Από τις μεσαίου και μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, η μία στις δύο διαπιστώθηκε ότι είχε αποκλίσεις σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.

Σε ποσοστό 10-12% διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την ποιότητα των υλικών, και δεσμεύθηκαν 45 τόνοι τυριών για παράτυπες ενδείξεις, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 40 τόνου αλλοιωμένων τυριών διαφόρων τύπων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα