Royal Ahold NV : Nέα πίστωση ύψους 1,8 δισ. δολαρίων

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 10:56

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τις τράπεζες για την πιστωτική της εξυπηρέτηση ύψους 1,8 δισ. δολ. ήρθε η Royal Ahold NV, η ολλανδική εταιρεία λιανικής πώλησης, η οποία διόγκωσε τα κέρδη της και μετά ήρθε πολύ κοντά στην χρεοκοπία.

Η οικονομική εξυπηρέτηση, περιλαμβάνει πίστωση ύψους 300 εκατ. ευρώ (372 εκατ. δολ.) και μία δεύτερη ύψους 1,45 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Επίσης η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών ύψους τριών δισ. ευρώ, προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Anders Moberg, o οποίος προσελήφθη τον Μάϊο, μετά τη διόγκωση των κερδών στα 970 εκατ. ευρώ, πουλά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να μειώσει το ύψος των τόκων του χρέους των 10,8 δισ. ευρώ που έχει.

Παράλληλα, μειώνει τις τιμές των προϊόντων που εμπορεύεται, από αυτές της μπύρας έως και των ειδών προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να αναθερμάνει τη ζήτηση, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίζουν από τις αλυσίδες με χαμηλότερες τιμές, όπως τα Wal- Mart Stores Inc., στις ΗΠΑ, όπου η Ahold είναι ιδιοκτήτρια των Stop & Shop και των σούπερ μάρκετ Giant.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα