Οτμαρ Ισινγκ: Tο ευρώ κοντά στον μακροπρόθεσμο μέσον όρο του

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 19:25

Το δέκατο τρίτο υψηλό ρεκόρ των τελευταίων 15 ημερών έκανε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω αντιφατικών δηλώσεων από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε στο 1,2448 δολάριο κατά τις πρωϊνές συναλλαγές στην Ευρώπη, ενώ στις 19.09' ώρα Ελλάδος υποχώρησε στο 1,2370. Το ευρώ έχει σημειώσει κέρδη 4% εντός του Δεκεμβρίου.

Η νέα εξέλιξη προήλθε από ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου της ΕΚΤ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η ΕΚΤ δεν θα παρέμβει ως την ισοτιμία του 1,35.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Οτμαρ Ισινγκ δήλωσε ότι το ευρώ βρίσκεται κοντά στον μακροπρόθεσμο μέσον όρο του. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε ότι ΗΠΑ και ευρωζώνη ακολουθούν μακροπρόθεσμη στρατηγική υπέρ των ισχυρών και σταθερών νομισμάτων. Ο Νόουτ Βέλινκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προειδοποίησε ότι μια πολύ γρήγορη ενίσχυση του ευρώ αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη, αλλά πρόσθεσε ότι επιθυμεί ένα ισχυρό νόμισμα επειδή συγκράτησε τον πληθωρισμό και άσκησε πιέσεις στις επιχειρήσεις να αναδιαρθρωθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα