Αιτιολογημένη γνώμη για την προμήθεια συρμών του προαστιακού

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 19:42

Αιτιολογημένη γνώμη, που είναι το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποφάσισε να αποστείλει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στην προμήθεια συρμών για τη γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Αττική.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή, στις 26 Ιουλίου 2002 η εταιρεία «Aττικό Μετρό ΑΕ» υπέγραψε σύμβαση με την κορεατική κοινοπραξία «Xanhwa Koros» για την παράδοση τεσσάρων συρμών διπλής τάσης και τη μετατροπή τριών συρμών μονής τάσης σε συρμούς διπλής τάσης. Στη «Xanhwa Koros» είχε ήδη ανατεθεί παλαιότερα σύμβαση για την παράδοση 17 συρμών μονής τάσης, στην οποία περιλαμβανόταν «ρήτρα επιλογής» που έδινε το δικαίωμα για την ανάθεση της δεύτερης σύμβασης του Ιουλίου του 2002 στην ίδια κοινοπραξία. Η δεύτερη αυτή σύμβαση δεν έτυχε όμως καμίας αξιολόγησης ή αυτόματης ανάθεσης από την πρώτη σύμβαση, εκτιμά η Επιτροπή.

Στην προσφυγή της η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η ανάθεση του Ιουλίου του 2002 έγινε χωρίς τη διεξαγωγή διαγωνισμού και παραβιάζει τις διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας 93/36/EOK για το συντονισμό των διαδικασιών σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων δημοσίων προμηθειών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα