Δυναμική είσοδος του Ομίλου Δέλτα στα τυροκομικά

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2003 18:35

Ο Ομιλος Δέλτα μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία τυροκομικών ARLA FOODS AMBA (Δανίας), μέσω της κοινής εταιρείας ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕΕ, στην οποία συμμετείχε με 40%, αποφάσισε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

Γι' αυτό, η Δέλτα Συμμετοχών Α.Ε. προχώρησε στην ανταλλαγή του 40% της ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ AΕΒΕΕ με το 100% της ΒΙΓΛΑ ΑΕΒΕ. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Ομιλο Δέλτα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς ανακτά τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στον κλάδο των τυροκομικών.

Η ΒΙΓΛΑ ΑΕΒΕ διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο στην Ελασσόνα, στις εγκαταστάσεις του οποίου παράγεται ήδη η φέτα Δέλτα -με 20% μερίδιο αγοράς στη συσκευασμένη φέτα- ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η παραγωγή νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας τυροκομικών προϊόντων με το σήμα Δέλτα.

Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων θα συνεχίσει να γίνεται μέσα από το δίκτυο της θυγατρικής του Ομίλου, Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε., ενώ η συνεργασία με την ARLA FOODS AMBA θα διατηρηθεί στον τομέα των εξαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα