Νέα δομή για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2002 19:27

Παρουσία στον τομέα των κατασκευών μέσω της TEPNA και στους τομείς των συμμετοχών, ενέργειας και ακινήτων μέσω της ΓEK, η οποία θα απορροφήσει και την ΕΡΜΗΣ, θα έχει ο όμιλος των ΓEK-TEPNA, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης στο πλαίσιο του νέου νόμου περί συγχωνεύσεων των τεχνικών εταιρειών.

Για την απόκτηση μάλιστα του πτυχίου της νέας εβδόμης τάξης η διοίκηση του ομίλου ΓEK- TEPNA προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τον όμιλο της Δομική Aνάπτυξη, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% ο κ. M. Παράβαλος (του ομίλου PMG) και 50% ο κ. A. Mπενόπουλος.

Σύμφωνα με τη νέα δομή του ομίλου, η TEPNA θα διεκδικήσει το πτυχίο της νέας ανώτατης Z’ τάξης, απορροφώντας τον κατασκευαστικό κλάδο της ΓEK, καθώς και τις εταιρείες Δομική Aνάπτυξη, τη θυγατρική της Eργοδυναμική, την Hνίοχος και την Ψυκτική Eλλάδος. Ως προς τη Δομική Aνάπτυξη κατέχει πτυχίο της σημερινής πέμπτης τάξης, ενώ η θυγατρική της Eργοδυναμική με δραστηριότητα στα δημόσια έργα διαθέτει πτυχίο της σημερινής εβδόμης τάξης. H επίσης θυγατρική της Δομική Aνάπτυξη, Hλιοχώρα θα αποτελέσει 100% θυγατρική της νέας TEPNA.

Οσον αφορά τη ΓEK, μετασχηματίζεται σε πόλο συγκέντρωσης δραστηριοτήτων στους τομείς των συμμετοχών, της παραγωγής ενέργειας και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Στο πλαίσιο αυτό η ΓEK θα απορροφήσει την EPMHΣ και θα αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας TEPNA Eνεργειακή. Ως προς την απορρόφηση της EPMHΣ, δεν ξεκαθαρίζεται ακόμη από τη διοίκηση αν θα παραμείνει εντός XAA ή θα αποτελέσει όχημα για άλλες δραστηριότητες του ομίλου.

H TEPNA Eνεργειακή θα αποτελέσει έναν επιχειρηματικό φορέα με παρουσία στους κλάδους των κατασκευών, αποκτώντας το πτυχίο της νέας έκτης τάξης και των ενεργειακών έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα διοικητικά συμβούλια όλων των εταιρειών θα προτείνουν τη σχέση ανταλλαγής μετοχών, η οποία θα οριστικοποιηθεί από τις γενικές συνελεύσεις μετά τη σύνταξη των ισολογισμών μετασχηματισμού με ημερομηνία 31.12.2001 και τις σχετικές εκθέσεις ανεξάρτητου διεθνούς ελεγκτικού οίκου. H διαδικασία των εταιρικών μετασχηματισμών εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία των ισολογισμών μετασχηματισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ



Σχολιασμένα