Πρόστιμα για ευρω-κερδοσκοπία

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2002 20:05
UPD:20:06

Στους ρυθμούς του ευρώ κινείται πλέον η ελληνική αγορά, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά για τυχόν αδικαιολόγητες αυξήσεις, και ήδη σε ορισμένες επιχειρήσεις έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου θα επισκεφθεί αύριο το πρωί την Ερμού και άλλους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ενώ σήμερα επισήμανε ότι οι καταναλωτές αν εντοπίζουν προβλήματα στις συναλλαγές τους, να το καταγγέλλουν στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή 198.

Ο υφυπουργός δεν απέκλεισε να ανακοινώσει ονόματα επιχειρηματιών που προέβησαν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις, με αφορμή τη μετατροπή του νομίσματος.

Μέχρι τώρα πάντως έχουν παρατηρηθεί μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στη διπλή αναγραφή των τιμών, καθώς και περιπτώσεις αναντιστοιχίας των τιμών σε ευρώ και δραχμές, ενέργειες που συνιστούν παράβαση του νομοθετικού πλαισίου.

Υπενθυμίζεται ότι και για τις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, επιβάλλονται ποινές από 50.000 μέχρι 20 εκατομμύρια δραχμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα